Bakery/Shed 4: Raising the roof

What hasn’t been apparent thus far is the “shed” part of the this project. We designed the building so that it would streamline our vegetable harvesting in addition to providing Heather with a place to bake bread. The new shed will be attached to the bakery building via a covered driveway.

This phase of the project also began Ben’s intimate acquaintance with the shovel. Each of those posts is set in a hole three feet deep–no small feat in ground that has in places more rocks and dirt, thanks to  Hurricane Camille.

Then Ben and Craig hoisted those beams into place by hand. The trusses on the other hand, got to ride on a crane.

In the above photos you can see the scissor trusses for the main floor of the bakery–these create a lofted ceiling.

The shed already has a high ceiling, so that got standard trusses.

But our favorite part of the design is the loft created by the “attic” trusses over the cooler and office. This space is too beautiful and restful to be used for storage–it will be a retreat, a guest room, a practice room, a yoga room.

The next day, the OSB and tarpaper went on. Suddenly it didn’t rain in the building anymore.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s